KLIPING MAP

KlipingMAP je inovativna platforma koja Vam omogućava jednostavno i efikasno upravljanje  svim medijskim objavama na jednom mestu. Ponosno ističemo da nas je Međunarodna asocijacija za merenje i evaluaciju komunikacija (AMEC) nagradila srebrnom medaljom za inovativnost 2013.godine za prvu verziju KlipingMAP aplikacije. U periodu nakon nagrade trudili smo se da KlipingMAP konstantno razvijamo i unapređujemo, prateći aktuelne međunarodne trendove, a pre svega uzimajući u obzir promene u potrebama naših korisnika. Napredna pretraga po bilo kojoj reči uz standardne opcije filtriranja objava (po tipu medija, temama u praćenju, mediju, autoru), markirane i istaknute ključne reči za brži i jednostavniji pregled objava, kreiranje pdf i excel izveštaja od izabranih objava za samo nekoliko minuta, slanje objava na mail, online analitika u realnom vremenu, automatski generisani grafikoni sa mogućnošću eksportovanja u više formata (jpg, pdf, excel) su samo neke od funkcionalnosti KlipingMAP aplikacije koje će Vam svakodnevni posao činiti lakšim i skratiti vreme koje trenutno provodite u praćenju medijskih objava i pripremi raznih izveštaja i analiza.

MONITORING

U monitoring sekciji KlipingMAP aplikacije možete brzo i jednostavno pročitati vaše objave iz medija, vršiti osnovne i napredne pretrage, filtrirati i selektovati objave i od njih kreirati izveštaje u samo nekoliko klikova mišem. Pretraživanje po bazi je moguće po bilo kojoj reči ili složenom nizu, što vam omogućava da na primer objave pretražite tako da rezultati:

  •  obavezno sadrže određenu reč ili frazu
  •  sadrže sve upisane reči
  •  sadrže bar jednu od upisanih reči
  •  ne sadrže određenu reč ili frazu

PRIMERI:

1) Klijent ste iz bankarskog sektora i želite objave iz štampanih medija u 2018. godini koje u svom sadržaju sadrže sledeću frazu „referentna kamatna stopa“?

2) Kao teme monitoringa imate naziv vaše kompanije i glavne konkurente. U toku 2018. godine je vašu kompaniju kao i vašeg konkurenta posetio neko od istaknutih državnih funkcionera. Želite da pretražite objave u kojima je spomenut navedeni državni funkcioner i uporedite broj objava o poseti vašoj kompaniji u odnosu sa brojem objava o poseti konkurentima?

3) Potrebne su vam objave u prethodnoj godini u kojima se spominje neko od vaših zaposlenih?

4) Organizovali ste događaj i hitno vam je potreban izveštaj sa objavama samo o tom događaju?

Sve su ovo potencijalne situacije koje u KlipingMAP-u možete rešiti u najviše 5 minuta i sa samo nekoliko jednostavnih koraka.

Dodatno, možete kreirati i vaše personalizovane filtere za prikaz i automatsku distribuciju objava. U samo nekoliko klikova podesite automatsku dostavu na mail svake objave koja se pojavi u vašem nalogu ili kreirajte filter koji će vam prikazivati samo objave koje odgovaraju određenim parametrima koje vi odredite.

Za online ili uživo demostraciju svih navedenih, ali i još mnogo dodatnih mogućnosti koje Vam KlipingMAP platforma pruža prijavite se u dnu stranice.

 

ANALITIKA

U sekciji analitika imate mogućnost kreiranja jednostavnijih kvantitativnih analitičkih izveštaja, na osnovu svih funkcionalnosti koje su navedene MONITORING delu. Nakon što u MONITORING sekciji napravite određenu pretragu i selekciju sadržaja, prelaskom na ANALITIKU automatski se generišu grafički prikazi u skladu sa odabranim parametrima. Sve grafikone je moguće eksportovati u .jpg i pdf. format, tako da ih možete iskoristiti u vašim internim dokumentima ili prezentacijama.

 

TIPOVI ANALITIČKIH IZVEŠTAJA:

  • Top 10 medija
  • Top 10 autora
  • Prikaz broja objava po temama
  • Prikaz broja objava po tipu medija
  • Prikaz broja objava po sentimentu (pozitivne, neutralne, negativne)
  • Prikaz trendova (kretanja broja objava po svim navedenim parametrima u izabranom vremenskom periodu)

 

Takođe i u ova sekcija ima nekoliko naprednih funkcija pomoću kojih možete vrlo lako i brzo sami napraviti analize vaše medijske zastupljenosti, određenog događaja ili analitički prezentovati medijsko prisustvo Vaše kompanije u odnosu na konkurente.